Tuinen Midden Brabant

Ons Buiten

Landelijk gelegen, achter een typische Brabantse boerderij ligt een bijzondere tuin. Sinds 1997 hebben Toon en Nellie van den Hout een hectare weiland omgetoverd tot een prachtige informele landschapstuin.

Dichtbij het huis ligt de kruidentuin en daarnaast een meer dan royale kippenren en kas. De rotstuin is vooral in de voorzomer een plaatje. En dan natuurlijk de grote vijver. Als je de tuin inloopt valt die direct in het oog. Omgeven door bos lopen vijver, moeras en gazon mooi in elkaar over.

Het vlonderterras aan de vijver bereik je via een wandeling over het slingerende pad tussen de bomen. En overal in de tuin vind je een mooie mix van natuurlijke planten, bijzondere bomen en ook uitbundige bloemen. De bloeiende borders lokken je verder de tuin in en dan een beetje verscholen  achter het wilgenlaantje ligt als een grote verassing een heidetuin. Compleet met  vennen, berken en dennen waan je je hier bijna in de natuur van de Loonse en Drunense Duinen. Vanuit het prieeltje in de heidetuin geniet je van het mooie uitzicht over de bloeiende heide, de rust en de natuur.

 

Ons Buiten

Toon en Nellie van den Hout
Kraanven 10,

5175 PE Loon op Zand

Tel. 0416-363959  

E-mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Open:

Zondag 24 april Bollenweekend

Donderdag 26 mei Voorjaarsdag

Zondag 3 juli Zomerweekend

Zondag 28 augustus 2022 Nazomerweekend

!!!  Vanaf 2023 gesloten !!!

 

 

 Ons Buiten Collage

Routebeschrijving

 

Copyright © 2018  Tuinen Midden-Brabant (Alle rechten voorbehouden)