Tuinen Midden Brabant

Zomer 15 a

Sinds 1995 wordt er gewerkt aan en natuurlijk ook in De Dijkgaerd, de 6200 m2 grote tuin van Ad en Joke Vos. Wat ooit begon als liefhebberij is inmiddels uitgegroeid tot een in ieder geval in lente en zomer dagenvullend project.

Rond het huis liggen de intieme tuinkamers op kleur, met een witte tuin, de blauw-gele tuin en de paars/roze baroktuin. Rust is er in de vijvertuin. Al wandelend door de tuin komt er meer ruimte met een royaal gazon en borders in zachte kleuren naast de schuur. Dat sluit dan weer mooi aan bij de romantische rozentuin, compleet met prieel.Vanaf het overdekte terras geniet je van de grote vijver. Strak van vorm en volledig ingepast in de weelderige oeverbeplanting, zodat je haast niet ziet waar water ophoudt en aarde begint.

Verscholen achter de blauwe muren ligt de groene tuin. Nauwelijks bloemen zijn er hier te vinden. Dit tuindeel moet het hebben van het contrast in bladkleur en –vorm, een groot verschil met de aanliggende vurige tuin en de moestuin. Als je nog tijd overhebt kun je even rondneuzen in de kleine liefhebberskwekerij.

Voorjaar 2018 is gestart met de aanleg van een nieuw tuindeel waarin natuurlijker beplanting wordt toegepast met veel aandacht voor grassen. Dit deel van 1200 m2 groot is nog in ontwikkeling. De tuin werd door de eigenaren zelf ontworpen en aangelegd en nee zij zijn geen hovenier of tuinontwerper. Het ontwerp heeft strakke lijnen, want daar houden Ad en Joke van, maar de beplanting mag dan weer wel overvloedig zijn in deze liefhebberstuin.

 

De Dijkgaerd

Ad en Joke Vos
Zuidhollandsedijk 1,
5171 TK Kaatsheuvel.

Tel. 0416-272936

Klik hier voor de website          

E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Open:

Zaterdag 23 & zondag 24 april 2022   Bollenweekend

Donderdag 26 mei 2022   Voorjaarsdag

Zaterdag 2 & zondag 3 juli 2022   Zomerweekend

Zaterdag 27 & zondag 28 augustus 2022    Nazomerweekend

Groepen (tenminste 10 personen) kunnen op afspraak de tuin bezoeken vanaf medio april t/m september.

Collage De Dijkgaerd

 

Routebeschrijving

 

Copyright © 2018  Tuinen Midden-Brabant (Alle rechten voorbehouden)