Tuinen Midden Brabant

 

2016 06 08 09.25.20

Sinds september 2015 heeft Het Witte Kasteel in Loon op Zand een nieuwe start gemaakt. Het kasteel is grondig gerestaureerd en op het landgoed zijn door vrijwilligers prachtige tuinen aangelegd: een rosarium, moestuin, bloementuin, kruidentuin en een hoogstam fruitboomgaard. Het Witte Kasteel maakt met haar tuinen deel uit van de Nederlandse Tuinenstichting en Open Tuinen Midden-Brabant. De tuinen zijn iedere zondag tijdens de openingstijden van café Het Koetshuis gratis te bezoeken.

Tijdens de Stinzendagen kunt u genieten van stinzenplanten en voorjaarsbloeiers. Op Open Tuinendagen zijn er volop bloemen, groenten, kruiden en rozen om te bewonderen of foto’s van te nemen. De oogst uit de moestuin wordt dan op kleine schaal aangeboden. Vrijwilligers zijn in de tuinen aanwezig om u er met veel enthousiasme meer over te vertellen.

Op zondag 2 juli 2023 om 11.30 en 14.00 uur verzorgt herborist Marga Boutkan een rondleiding in de door haar ontworpen kruidentuin.

Wilt u deelnemen aan een kruidenbelevingswandeling op het landgoed of een kruidenworkshop in De Kas, neemt u dan contact met haar op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zie verder de evenementenagenda op de website van Het Witte Kasteel.

 

De Tuinen van Landgoed Het Witte Kasteel

Marga Boutkan, coördinator kruidentuin 
Kasteellaan 
17
5175 BC Loon op Zand

Tel.: 0416-858858

 

Open:

12 maart & 9 april 2023 - Stinzenplantendagen

Zondag 2 juli 2023 - Zomerweekend

Zondag 27 augustus 2023 vanaf 11:00uur

 

Klik hier voor de website       

E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

collage kruidentuin

 

Routebeschrijving

 

 

Copyright © 2018  Tuinen Midden-Brabant (Alle rechten voorbehouden)