Tuinen Midden Brabant

 

IMG 0513

Aan de rand van Drunen ligt verstopt achter een nieuw gebouwd huis de tuin van Corrie en Paul Giesbers. Hier stond het boerderijtje van opa en later is de grond in gebruik geweest als tuinderij. Ongeveer 10 jaar geleden kregen Corrie en Paul de kans om op deze oude familiegrond een huis te bouwen én een tuin aan te leggen. 

De tuin dankt zijn naam aan het oude watertje De Dwerg dat in dit deel van Drunen liep en zorgde voor de ontwatering en ontsluiting van het natte veengebied. Inmiddels is het watertje al lang gedempt en het veen afgegraven.

Het zonnige zuid-terras achter het huis is in de zomer de plek voor een mooie collectie kuipplanten. Vandaar uit kun je de lange smalle tuin, verdeeld in diverse tuinkamers gaan ontdekken. Zo kom je in de rozentuin met roze bloeiende "Bonica" rozen en vervolgens in de kleurige bloementuinkamer. Weer verderop in de tuin houdt Mijnheer Haan overzicht over zijn kippen harem. En als laatste kom je in de groenten, fruit- en snijbloementuin. In de gehele tuin zijn bijzondere heesters en bomen geplant. Soms worden die als leiboom gevormd, want in een smalle tuin moet je je soms beperken.  

Tuin De Dwerg

Paul en Corrie Giesbers-Klerkx, 
Kleinestraat 17, 
5151 AC Drunen.

Tel. 0416-853363

E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Open:

23 & 24 april 2022   Bollenweekend

26 mei 2022  Voorjaarsdag

2 & 3 juli 2022  Zomerweekend

27 & 28 augustus 2022  Nazomerweekend

Groepen kunnen op afspraak de tuin bezoeken van mei t/m september.

BeFunky Collage

 Routebeschrijving

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018  Tuinen Midden-Brabant (Alle rechten voorbehouden)